Kunskapssociologi

11 Okt

Ikväll sitter jag och lär mig allt om kunskapssociologi medan resten av gänget sitter på nedervåningen och ser på film (men vad gör väl det? Man kan umgås med vänner när man vill. Få panikångest av en bok har man inte chans till varje kväll).

Jag tänkte att jag gott kunde ta en paus i vart fall och dela med mig av mina favvis citat:

”Låt oss tänka att han är ett religiöst geni. En dag lägger han fram en mytologi för de båda andra. Världen skapades i två etapper, det torra landet genom att skaparguden kopulerade med sin syster, havet genom att han och en tvillinggudinna masturberade tillsammans. Och när världen så hade skapats slöt sig skaparguden till tvillinggudinnan i den stora blomsterdansen, och på det sättet uppstod flora och fauna på torra land. Den existerande triangeln med heterosexualitet, lesbisk kärlek och blomsterodling är sålunda ingenting mindre än en mänsklig imitation av de gudomliga handlingar som tjänar som arketyper. Inte så dumt, eller hur?”
”Det förväntas inte att mannen på gatan ska känna till de krångliga detaljerna om fruktbarhetsriter eller hur man skadar någon genom förhäxning. Vad han emellertid måste veta är vilka trollkarlar han ska vända sig till om han får behov av endera av dessa tjänster” (Nu blidde ni himla glada att det går att maila oss på HF va?)
”Det kan till exempel hända att enbart kvinnor sysslar med fruktbarhetsriter och bara jägare får ägna sig åt att göra grottmålningar. Eller kanske bara de gamla männen får göra regnceremonin och bara de som tillverkar vapen får ligga med sina kusiner på mödernet.”
”Våra homosexuella teoretiker kan till exempel hävda att alla män är homosexuella av naturen. De som förnekar detta, beroende på att de är besatta av demoner eller helt enkelt därför att dom är barbarer, förnekar sin egen natur. Allra innerst inne vet de att det är så.”

För att sammanfatta:

  1. En man måste komma med en ny religion för att få bisexuella och lesbiska kvinnor att göra sitt yttersta på blomsterodlingen.
  2. Du behöver inte ha koll på hur man förhäxar någon så länge du känner till någon annan som vet.
  3. Bara de som tillverkar vapen får ligga med sina kusiner.
  4. De som inte håller med om att alla män i grunden är homosexuella är besatta av demoner.

Man lär sig nya saker varje dag hörrni.

E.

Ett svar to “Kunskapssociologi”

  1. Josefine Laul oktober 12, 2011 den 5:03 f m #

    Intressant!

Kommentarer är stängda.